Single Malt And Single Hop

S.M.A.S.H. serijal je serija Dogminih piva koja ima za cilj edukaciju pivopija i upoznavanje sa značajem hmeljeva na kreiranje specifične aromatike.

S.M.A.S.H. označava pivo sačinjeno od jednog slada i jednog hmelja – Single Malt And Single Hop.

U našoj pivarskoj kuhinji neizbežan sastojak je slad Pilsner – koji ostaje baza za sva piva iz ovog serijala. Procenat alkohola je takođe nepromenjiv i uvek iznosi 4,7% vol. Na taj način pripremili smo savršen teren za eksperimentisanje sa hmeljevima.

Do sada ovaj serijal broji 12 različitih piva.

Koji je vaš favorit?

1

S.M.A.S.H. Chinook

Naš prvi S.M.A.S.H. mnoge je raspametio! Robusnog karaktera, uz arome četinara, citrusa, grejpfruta i sa dozom začinske arome. Single Malt And Single Hop serijal postao je nezaustavljiv!

2

S.M.A.S.H. Mosaic

U srcu našeg drugog S.M.A.S.H. piva, našao se Mosaic, jedan od naših omiljenih hmeljeva, perjanica uzgajivača iz doline Jakima. Talasi tropskih
aroma servirani su vam kao na tanjiru, jer upotrebom 100% Pilsner slada, ovaj izuzetno aromatican hmelj dolazi do izrazaja! I danas pamtimo arome ananasa, manga, marakuje, citrusa i herbalne note.

3

S.M.A.S.H. Cascade

Cascade je jedna od prvih sorti hmelja kojim je započeta priča kraft pivarstva u Americi. Iz njega je nastala većina drugih sorti hmeljeva. Prijatan je, blago citrusan (grejpfrut). Bilo je tu i manga na mirisu, i zavodljivih floralnih nota.

4

S.M.A.S.H. Simcoe

Simcoe – jedan od najzahvalnijih hmeljeva za pivare, s obzirom na to da je specifičan po velikom sadržaju ulja i jakom karakteru.
Naš četvrti S.M.A.S.H. Simcoe Session IPA odlikuju blage citrusne arome, note četinara i aroma koštičavog voća.

5

S.M.A.S.H. Sabro

Reč je o petom po redu S.M.A.S.H. pivu iz Dogmine kuhinje. Slad je kao i uvek Pilsner, a hmelj čuveni Sabro! Očaravajuće arome kokosa, dinje i vanile, ali i mandarine i ananasa. Vole ga svi koji vole HOPE HAZY IPA.

6

S.M.A.S.H. Citra

Prvi put u istoriji Dogme, istovremeno smo skuvali 2 piva iz S.M.A.S.H. serijala. Želeli smo da vam pokažemo koliko se hmeljevi međusobno razlikuju i u kojoj meri utiču na ukus i aromu piva. Citra je američki hmelj koji odiše dominantnim citrusnim aromama (grejpfrut i mandarina), ali i tropskog voća, ananasa i manga. Citra daje slatkasti ukus pivu.

7

S.M.A.S.H. Mandarina Bavaria

Prvi put u istoriji Dogme, istovremeno smo skuvali 2 piva iz S.M.A.S.H. serijala. Želeli smo da vam pokažemo koliko se hmeljevi međusobno razlikuju i u kojoj meri utiču na ukus i aromu piva. Mandarina Bavaria hmelj iz Nemačke, koji daje osvežavajuću notu i ima široku primenu u kraft pivarstvu. Dominatna je aroma mandarine i pomorandže, ali tu su i suptilne arome bobičastog voća.

8

S.M.A.S.H. Galaxy

Na hmeljnom redu je moćni Galaxy! Tvorci novog piva kažu da ćete privući pozitivnu energiju iz kosmosa već nakon par limenki, a osećaćete treperenje snažnih aroma tropskog voća i bobica, ribizle i jagode koje donosi ovaj australijski hmelj!

9

S.M.A.S.H. Strata

Ovoga puta na hmeljni red došao je STRATA! Tvorci ovog piva kažu da je ekipa iz Tapa u najmanju ruku ODLEPILA, a boja limenke oslikava snažne arome bobičastog i slatkog voća koje donosi ovaj hmelj iz Oregona.

10

S.M.A.S.H. Idaho 7

Skuvano za saradnju sa Beer52. Kao i svaki nas SMASH pivo kuvamo sa Pilsner sladom, i ovoga puta sa Idaho 7 hmeljem koji daje arome tropskog voća, citrusa i marakuje.

11

S.M.A.S.H. HBC 586

Na scenu je stupio eksperimentalni novi hmelj HBC 586! Moramo da istaknemo: prvi put smo skuvali pivo sa hmeljem koji niko nije koristio u ovom delu Evrope. Boja etikete neopozivo oslikava i snažne arome sočnog voća (manga i dinje), kao i citrusa, koje donosi ovaj inovativni hmelj.

12

S.M.A.S.H. HBC 1019

Rođendanski predstavnik S.M.A.S.H. serijala, garantovano je tvoja nova omiljena session IPA sa aromama koštičavog i tropskog voća, kajsije i breskve.

Ovde upiši broj tvog omiljenog S.M.A.S.H. piva - tako da možemo da javimo pivarima info iz prve ruke!


Želiš li da te obavestimo kada pivo ponovo bude dostupno?

Koliko godina imaš?